Fåtölj i rummet

En fåtölj brukar finnas i de flesta vardagsrum. De är bekväma att sitta i och är perfekta när man ska sitta ner en längre stund. Till exempel när man tittar på TV eller läser en bok. Dock är det oftast där gränsen går. Många missar att fåtöljen är en perfekt möbel i de flesta rummen i hemmet. Fåtöljen ställs i vardagsrummet sedan ska det vara nog är det många som tycker. Det finns flera rum där fåtöljen känns som en självklar möbel, men den glöms bort för att det inte är den vanligaste självklara möbeln. För ett bekvämare hem bör man introducera fåtöljen till flera rum än ett.

>> Köp din nya fåtölj hos Furniturebox

Kontoret
Många väljer att ha en kontorsstol vid skrivbordet, eller datorn. Dessa är lite bekvämare än en stol, men inte i närheten lika bekväma som en fåtölj. Anledningen till att kontorsstolar används istället för fåtöljer är för att de är enkla att flytta på och oftast justerbara. Däremot så behövs det inte alltid för alla skrivbord. Är man en person som enbart använder skrivbordet för att skriva vid, eller datorn på skrivbordet för att ha koll på ekonomin och mejla till vänner och familj så är fåtöljen det bekvämare alternativet. Med en liten, men bekväm, fåtölj kan man platsa in fåtöljen vid skrivbordet och få ökad komfort i kontoret.

Sovrummet
Sovrummet är ofta lika mycket en tillflyktsort som ett rum som man sover i. Det är ett ställe som man kan komma bort från resten av familjen en stund för att få lite ensamtid. Det finns då inget bättre än en fåtölj. Man kan ta med sig en bok, sin mobil eller en bärbar dator för att sätta sig i fåtöljen i sovrummet. Det är avkopplande och behövs om man är en stor familj där man sällan har tid för sig själv – eller kan få tid för sig själv.

Altanen
Att ha ordentliga fåtöljer på altanen är något som blivit allt mer vanligt på senaste. Förut har det ofta varit stolar som är enkla att tvätta som stått på altanen då det kan komma in pollen och smutsiga fötter. Det finns fåtöljer med kläder som är enkla att tvätta och även överdrag som man kan sätta på om man förväntar sig att det ska bli ovanligt smutsigt – till exempel vid barnkalas. En altan med sköna fåtöljer kan göra en sommarkväll perfekt.